Napelemes kivitelező cégek

A leginkább problémás kérdés a napelemes rendszerek szempontjából a megfelelő napelemes kivitelező kiválasztása. Véleményünk szubjektív, inkább logikai szempontokat szeretnénk megvilágítani, mintsem a konkrét cégek megnevezését.

Figyelembe kell vegyük, hogy a kivitelezővel 30-40 évre kötünk “barátságot”. Tudjuk, hogy fontos az ár, azonban erre a piacra is igaz, hogy nagy a verseny a cégek között. Magyarországon közel 300 napelemes kivitelező működik, így nagy árkülönbségek nincsenek az ajánlataik között a kiélezett verseny  miatt. Természetesen csak akkor, ha azonos terméket és szolgáltatást hasonlítunk össze!

Semmiképpen sem a kivitelezők kiválasztásával kell kezdjük. El kell döntsük, hogy mely minőségi kategóriát szeretnénk a tetőnkön látni. Ezt követően keressünk olyan kivitelezőket, akik az adott termékeket forgalmazzák. 5-6 ajánlatból már megfelelő döntést tudunk hozni. Itt is igaz, hogy a legolcsóbb  ajánlattevővel valami nincs rendben. Ne kockáztassuk kecsegtető árakért a befektetésünket. A túl olcsó árakért általában olyan dolgok felelősek, amelyeknek büntetőjogi következményei lehetnek. Ezekből következik, hogy ezek a cégek nem hosszú távra gondolkodnak…

Common Questions about Solar Power

Szempontok:

  • Mióta létezik a vállalkozás
  • A telepített rendszerek száma
  • Az éves árbevétel (sokszor ellentmondó az előző ponttal. Nem véletlenül…)
  • A felhasznált anyagok minősége ( a tartószerkezetet is beleértve)
  • Érdemes megnézni az általuk telepített rendszereket, beszélni megrendelőikkel.
  • max. 100-120km-en belül válasszunk kivitelezőt, gondolva  a szerviz reagálás gyorsaságára is

Ezek a szempontok nyilvánosan elérhető oldalakról elérhetőek, ne fogadjuk el a jól hangzó válaszokat!

Pár cég amelyekben mi is megbíznánk: